Publibytes Websites

Bel ons +32 (0)3 605 96 17

Papiersoorten

Cartarosa biedt je als online drukkerij de keuze uit  verschillende mooie papiersoorten. We willen namelijk dat jullie je trouwkaarten volledig kunnen personaliseren en kwaliteitspapier hoort daar ook bij. Hieronder vind je een overzicht van de papieren die we online aanbieden. Twijfel je over een papiertype, bestel dan één of meerdere proefdrukken om te vergelijken.

mat papier trouwkaart

Mat

Dit mat wit papier is onze standaardkeuze voor huwelijksuitnodigingen. Het structuurloze papier heeft een papiergrammage van 340g/m2 en geeft dus een mooie stevige kaart. Door de witheid van het papier komen kleuren mooi tot hun recht. Op het ongestreken papier blijft de druk mooi mat dank zij de vloeibare inkten en is er dus geen glans in de bedrukte gedeelten te zien is, wat vaak het geval is bij goedkopere digitale druksystemen die met toner werken. Topkwaliteit dus.

satijnglans papier

Satijnglans

Satijnglans papier is een heel glad papier met een lichte glansgraad. Dit is een gestreken papiersoort waarop foto’s mooi tot hun recht komen. Satijnglans papier is wel krasgevoeliger dan andere papiersoorten. Het papiergrammage is 350g/m2.

ivoorkleurig papier trouwkaart

Ivoorwit

Dit luxe-papier heeft een ivoorkleurige tint, zachter dan het wit van het mat papier. Dit ongestreken 300g/m2 papier heeft een mooie opdikking waardoor het heel stevig aanvoelt. Het papier heeft een subtiele structuur die je kan vergelijken met tekenpapier. Dit is het ideale papier als je kiest voor retro uitnodigingen of voor een grunge stijl. Het papier voelt door zijn structuur ook heel zacht aan. Ivoorwit papier is iets duurder dan het standaard mat papier.

Conqueror papier trouwkaart

Conqueror

Dit luxe-papier is een echte klassieker. Het wordt reeds jarenlang gebruikt als papier voor huisstijlen en stijlvolle uitnodigingen. Dit 300g/m2 ongestreken papier is de gevergeerde versie, dwz dat het een linnenpersing structuur heeft dat zichtbaar is in de vorm van een lijnenpatroon. Verder is het papier ook voorzien van een watermerk. Kies voor Conqueror als je graag een klassieke vormgegeven trouwkaart wenst met behoorlijk veel witte partijen en niet te veel volle kleurvlakken. Conqueror papier is iets duurder dan het standaard mat papier.

metallic papier trouwkaart

Metallic

Dit feestelijk papier heeft een metallic glinsterend effect. Het is een stevig 300g/m2 papier dat vaak gebruikt wordt voor feestelijke kaarten of om een luxe uitstraling te krijgen. Gebruik je grijstinten of goudgele tinten, dan krijg je een metallic zilver of goud effect. Het papier geeft ook mooie resultaten met zwart/wit foto’s. Best niet te gebruiken met grote kleurvlakken, omdat dan het metallic effect vermindert. Metallic papier is iets duurder dan het standaard mat papier.

hoogglans gelamineerd papier trouwkaart

Hoogglans gelamineerd

Kies je voor dit papier, dan heb je een extra stevige en beschermde kaart. We drukken dan op mat papier dat langs beide zijden met een hoogglans folie gelamineerd wordt. Deze optie is enkel beschikbaar bij enkele kaarten, omdat dit dubbele kaarten te stroef maakt om te vouwen (springt terug open). Deze veredelingstechniek is wel duurder dan de andere papiersoorten.

multiloft papier

Multiloft

Dit papier kan je vergelijken met de papierdikte van een letterpress trouwkaart. Je krijgt een echt kartondikke kaart die is opgebouwd uit drie kleurlagen. Voordeel ten opzicht van een letterpress kaart is dat je voordeliger full color kan drukken op beide zijden én dat je ook foto’s kan drukken. Het effect van kleur-op-snee waarbij de papierrand ingekleurd wordt kan je nu nabootsen door een papierkleur te kiezen als tussenvel. Dit geeft net dat iets extra aan je kaart. De optie Multiloft kan alleen voor enkele trouwkaarten gekozen worden en is een duurdere optie.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes